25 november 2017: Sleeuwijks kerkje: muziek, poëzie en cultuur

Erfgoed Altena en stichting Poëzie Altena organiseerden in november 2017 een middagprogramma met muziek, poëzie en cultuur.

Daarmee inspelend op Open Kerken Brabant, een initiatief van de Brabantse Hoeders om aandacht te vragen voor de herbestemming van leeg komende kerkgebouwen. Hannie Visser, voorzitter van Erfgoed Altena: ,,Een kerk is een plek waar vanouds mensen bij elkaar komen. Wellicht is het mogelijk bij leegstand, er een andere ontmoetingsplek van te maken.” Ze vertelde tijdens deze middag de lange historie van het kerkje. Ooit zijn er plannen geweest het te slopen. Gelukkig is het er niet van gekomen. 

Veel poëzie ook deze middag rond de enkele jaren geleden gepubliceerde bundel ‘200 jaar gedichten Land van Heusden en Altena’ met gedichten van dichters, die een relatie hebben met de streek. Prachtige muziek ook van de violistes Juliya Belyanevich en Francisca Simonis en pianiste Maria Syurina.

Het Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur lanceert deze middag drie nieuwe fietsroutes op de gratis te downloaden app ‘Brabant vertelt’. Ze vertellen de verhalen over de Poëzieroute, de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en over de kunstobjecten, de bankjes, langs de Alm.